Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris i visites)

Nou !
NIGHTINGALE I EL CASTELL DE MONTJUÏC

Dimarts de 19.00h

16 de Juliol de 2019

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: CASTELL DE, MONTJUIC

Coneixerem la història del castell que també ens parla de la muntanya i la ciutat. En el recorregut parlarem de l'arquitectura i de la peculiaritat de la ubicació d'aquest conjunt monumental, que ha estat estratègica tant per les seves funcions històriques com actuals: un excepcional mirador de Barcelona a 360º. A més, coincidint amb "Les nits del Grec" tindrem l'oportunitat d'assistir a l'estrena de "Nightingale" un espectacle d'Anna Barrosso, inspirat amb la figura de Florence Nightingale. A través del cos i del moviment, aquesta obra vol obrir la reflexió sobre l'absència en el relat històric, d'episodis i personatges que han passat desapercebuts com si mai haguessin existit. Una mirada sobre el paper de la dona, i l'absència d'allò femení en tota la història occidental en general i en concret en el castell de Montjuïc.

Preu: Gratuït

Dimarts
16/07/2019
Nou !
JARDÍ BOTÀNIC HISTÒRIC

Dissabte de 10.30h

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

El Jardí Botànic Històric de la mà de Pius Font i Quer, que el va posar en marxa el 1930, aprofitant les pedreres de la zona de la Foixarda de Montjuïc. Després de la Guerra Civil, Font i Quer va ser apartat del càrrec i van nomenar Antoni de Bolòs com a director. Es va tancar el 1968 per fer una remodelació i no va obrir fins l'any 2003. Aplega una important col·lecció de plantes procedents de la Península, Illes Balears i Marroc. Un petit tresor de la jardineria barcelonina, s'amaga dins de dos clots procedents d'antigues pedreres. Un lloc enclotat, a l'obaga de Montjuïc, fa que l'aire fred s'acumuli a baix i les temperatures del fondal siguin fins a quatre graus inferiors que les de la part superior. Aquesta circumstància facilita el desenvolupament d'espècies de caràcter eurosiberià, pròpies de climes més freds.

Preu: Gratuït

Nou !
VISITA AL MUSEU OLÍMPIC DE L'ESPORT JOAN ANTONI SAMARANCH (FM)

Dimarts de 12.00h

23 de Juliol de 2019

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: MUSEU DE L, JOAN ANTONI SAMARANCH

Visita guiada a l'interior del museu olímpic per conèixer els orígens de l'olimpisme, la història de la pràctica esportiva a Catalunya, la celebració dels Jocs de Barcelona'92 així com el gran ventall d'esports que es practiquen a tot el món.

Preu: Gratuït

Dimarts
23/07/2019
Nou !
MUHBA Refugi 307

Dissabte de 10.30h

27 de Juliol de 2019

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: COORDINADORA D'ENTITATS DEL POBLE-SEC, CERHISEC

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l'objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona. El refugi va ser excavat gràcies al treball de molts veïns al barri del Poble-sec. El Refugi 307 és un dels millors exemples de refugi construït a Barcelona i alhora esdevé un autèntic memorial de la lluita per la supervivència i el desastre de les guerres.

Preu: Gratuït

Dissabte
27/07/2019
  Anterior    1  2    Següent  

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud