Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris i visites)

NOU !
ASSAIG OBERT MARINA MASCARELL AL MERCAT DE LES FLORS

Dijous, de 18 a 19.30 h

23 de setembre de 2021

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

La heterogeneïtat com a eix vertebrador d’aquesta nova creació de Marina Mascarell, amb 6 intèrprets a escena de 22 a 54 anys, de trajectòries, cultures i nacionalitats diferents, que interactuen i es fusionen. Els cossos d’aquest eclèctic grup de ballarins protagonitzen la resistència, la lluita per no ser domesticats i estandarditzats, en un viatge en què el so es mostra com a una extensió del cos. La coreògrafa espanyola-neerlandesa Marina Mascarell trasllada a la dansa el seu compromís amb la societat d’una manera poètica. El 2015 va ser guardonada amb el prestigiós Premi de Dansa del BNG Bank, un reconeixement al seu gran talent i projecció. Mascarell, que des de l’any 2012 treballa com a coreògrafa independent, ha creat peces per a grans companyies com ara Nederlands Dans Theater de l’Haia, Göteborgs Operans Danskompani, Lyon Opera Ballet, Skånes Dansteater de Malmö i Dance Forum Taipei, entre d’altres. La seva obra aborda el món en què vivim, les decisions que prenem i les seves conseqüències, i va molt més enllà de la simple forma o de l’estètica pura, amb una gran i personal qualitat de moviment.

Preu: Gratuït

Dijous
23/09/2021
NOU !
ES TRASPASSA. LA MEMÒRIA COMERCIAL DEL POBLE-SEC

Dimecres de a les 18h

13 d'octubre de 2021

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

A càrrec de Josep Guzmán Adaptar-se o morir. La transformació comercial de finals del segle XX amb els hipermercats i la que vivim actualment, amb el comerç digital, han suposat un terratrèmol al model medieval de mercat, taller i botiga. Els comerços desapareguts queden en la memòria dels antics clients, però els nous veïns desconeixen el paisatge comercial anterior a la seva arribada. Qui ho diria que on ara hi ha un tot a cent abans hi havia un estable de carreters ple de cavalls? Rascarem la memòria d’alguns locals del barri per imaginar el moment en què un comerç va donar pas a un altre.

Preu: Gratuït

Dimecres
13/10/2021
NOU !
L’ENIGMA IBER. Arqueologia d’una civilització

Dissabte de a les 11h

16 d'octubre de 2021

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: MUSEU D'ARQUEOLOGIA, DE CATALUNYA

A càrrec de Museu Arqueològic de Catalunya L'exposició vol abordar i explicar el tema de la història i la cultura dels anomenats pobles ibers, que visqueren a la façana mediterrània de la península Ibèrica i, fins i tot, més enllà, durant bona part de l'anomenada edat del ferro, entre els segles VI-I aC, tot fent un èmfasi especial en les comunitats arrelades en l'actual territori català. En conseqüència, la mostra pretén ser i es configura com un gran fresc o panorama històric i cultural sobre aquests pobles i la seva civilització

Preu: Gratuït

Dissabte
16/10/2021
PAISATGES ALIMENTARIS DEL POBLE SEC
Logo de l'activitat PAISATGES ALIMENTARIS DEL POBLE SEC

Dimecres, de 19 a 21 h

20 d'octubre de 2021

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: MUSEU ETNOLOGIC, MUSEU DE LES CULTURES DEL MÓN

Aquesta ruta ens explica la persistència dels comerços singulars que només es donen a Barcelona (botigues de llegums cuits, bacallaneries, bodegues especialitzades en vermuts…), el conflicte amb els diferents models comercials i els canvis produïts a partir de l’obertura de comerços d’altres cultures alimentàries.

Preu: Gratuït

Dimecres
20/10/2021
  Anterior    1  2    Següent  

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud