Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris i visites)

(DES)CONTROL SEXUAL I ABERRACIONS DE GÈNERE

Divendres, a les 18 h

7 de juny de 2024

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

A càrrec de Livia Motterle

Qui eren les dones tancades a l'exconvent presó de carrer Egipcíaques? Quin paper van tenir les treballadores sexuals a la Setmana Tràgica? A quin carrer hi havia la primera editorial i bar-feminista de Catalunya i d'Espanya? Qui era la Vampira del Raval? En quins antres del Raval solia trobar-se la comunitat queer? El recorregut proposat ens portarà per aquells carrerons que amaguen històries de sang, resistències, barricades, punys aixecats i insubmissions. Mapejant l'espai urbà segons les empremtes del plaer, comprendrem com han operat al llarg de la història els dispositius de violència urbanística i de gènere al Raval de Barcelona, ??així com les pràctiques de resistència posades en marxa per les dones “mal inclinades” i les dissidències sexuals.

Preu: Gratuït

Divendres
07/06/2024
7 VAIXELLS, 7 HISTÒRIES

Dimecres 5 de juny, a les 17 h

5 de juny de 2024

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

A través de set embarcacions es presenten set històries explicades per set personatges de totes les èpoques. La mostra aborda qüestions universals com ara el descobriment del món, el mar com a espai de lleure, la vida a bord d'un transatlàntic, el mar com a escenari de conflictes, la càrrega i la seva manipulació, la pirateria i el cors, o el canvi tecnològic. 

Amb el Museu Marítim de Barcelona

Preu: Gratuït

Dimecres
05/06/2024
Cartoteca de Catalunya + Biblioteca i Arxiu del Museu Etnològic

Dimecres, a les 10 h

17 d'abril de 2024

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

El Museu Etnològic i de Cultures del Món té com a objectius preservar, restaurar i gestionar el patrimoni que custodia. També documentar-lo, interpretar-lo i difondre’l per tal de donar-lo a conèixer, i fer possible, d’aquesta manera, la creació d’un espai comú que afavoreixi la reflexió i el diàleg crític. Visitarem la biblioteca i l’arxiu especialitzats en antropologia social i etnologia: un ric fons —més de 22.000 registres— que tracta tots els aspectes i manifestacions culturals que componen la societat.

La Cartoteca de Catalunya aplega documentació cartogràfica antiga i moderna de tot el món. Creada l’any 1985, i integrada dins l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), posa a disposició de tothom mapes, llibres, fotografies i fons documentals relacionats amb el territori. Farem un recorregut per l’edifici de 1929 on està ubicada i també per mapes i imatges de tot ela Cartoteca de Catalunya aplega documentació cartogràfica antiga i moderna de tot el món. Creada l’any 1985, i integrada dins l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), posa a disposició de tothom mapes, llibres, fotografies i fons documentals relacionats amb el territori. Farem un recorregut per l’edifici de 1929 on està ubicada i també per mapes i imatges de tot el món.


Amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Museu Etnològic i de Cultures del Món

Preu: Gratuït

Dimecres
17/04/2024
Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques + Arxiu Lliure

Divendres, a les 10 h

19 d'abril de 2024

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Farem una visita guiada a l'exposició la Memòria de les Arts Efímeres -un viatge a través de deu espectacles que comença el 1879 i acaba l’any 2000- i a la biblioteca, especialitzada en arts escèniques, on podrem fullejar una mostra de llibres dels diferents gèneres: teatre, dansa, circ, titelles...

A l’Arxiu Lliure es guarda, cuida i cataloga el patrimoni del Teatre Lliure per al present i el futur. Aquest laboratori és un espai viu que ens permet apropar-nos als documents de context dels espectacles que formen la memòria del Teatre Lliure. Farem una visita guiada per 60.000 documents: fotografies, vídeos d’espectacle, entrevistes, bandes sonores, programes de mà i artístics, cartells, reculls i dossiers de premsa, objectes, fons orals, textos, plànols i vestuaris.

Amb l’Institut del Teatre i el Teatre Lliure


Preu: Gratuït

Divendres
19/04/2024
  Anterior123Següent

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | Rambla de Catalunya, 5, principal 3a 08007, Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud