Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris i visites)

BARCELONA 1992, TRENTA ANYS DESPRÉS
Logo de l'activitat BARCELONA 1992, TRENTA ANYS DESPRÉS

Dissabte, a les 11 h.

28 de gener de 2023

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: CASTELL DE, MONTJUIC

Aquesta exposició temporal és una mostra que proposa un recorregut històric des dels inicis de la dècada dels vuitanta, en què es va gestar la candidatura, fins a la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics. Proposa un espai de reflexió amb l’objectiu de fer una lectura de l’herència olímpica transcorreguts 30 anys, a partir de la mirada de les generacions posteriors.

Preu: Gratuït

Dissabte
28/01/2023
Biblioteca Jacques Dupin i l’Arxiu Josep Lluís Sert i Cartoteca de Catalunya
Logo de l'activitat Biblioteca Jacques Dupin i l’Arxiu Josep Lluís Sert i Cartoteca de Catalunya

Dimecres, a les 11 h.

19 d'abril de 2023

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: FUNDACIO JOAN MIRO, .

La Fundació Joan Miró compta amb una important col·lecció de dibuixos, llibres, catàlegs d’exposicions, revistes, correspondència i altra documentació donada per Joan Miró i que es conserva actualment a l’Arxiu Josep Lluís Sert i a la Biblioteca Jacques Dupin. No et perdis aquesta vista guiada en un dels espais patrimonials més rellevants de la ciutat!

 

La Cartoteca de Catalunya aplega documentació cartogràfica antiga i moderna de tot el món. Creada l’any 1985, i integrada dins l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC),??posa a disposició de tothom mapes, llibres, fotografies i fons documentals relacionats amb el territori. Farem un recorregut per l’edifici de 1929 on està ubicada i també per mapes i imatges de tot el món.

Preu: Gratuït

Dimecres
19/04/2023
Biblioteca Joaquim Folch i Torres i Arxiu del Museu Nacional
Logo de l'activitat Biblioteca Joaquim Folch i Torres i Arxiu del Museu Nacional

Dimarts, a les 11.30 h.

18 d'abril de 2023

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: Museu Nacional d'Art de Catalunya, MNAC

Itinerari a càrrec del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Amb més de 130.000 volums, la Biblioteca Joaquim Folch i Torres aplega un patrimoni bibliogràfic i documental que conté monografies, catàlegs d'art, documents d'història de Catalunya i d'Espanya, revistes d'art i humanitats... i una reserva amb manuscrits, incunables o edicions de bibliòfil. L'equip de la biblioteca ens mostrarà aquest espai emblemàtic del museu i ens explicarà en què consisteix el treball diari, tant pel que fa a la gestió del fons com al suport que ofereix als professionals, als estudiants i al públic en general en recerca , documentació i plaer de la lectura.

 

L’Arxiu del Museu Nacional aplega més de setanta fons arxivístics d’artistes i d’empreses culturals i patrimonials que documenten l’extensa col·lecció del Museu i la història de l’art del país. L’Arxiu presta servei a la recerca a través de l’accés a fonts primàries de diferents tipologies documentals: fotografies, documents textuals, plànols, entre altres.

Des del servei de l’Arxiu es dona servei a tota l’estructura administrativa de la institució museística.

Preu: Gratuït

Dimarts
18/04/2023
Centre d'Estudis Olímpics, Biblioteca i Arxiu del Museu Etnològic
Logo de l'activitat Centre d'Estudis Olímpics, Biblioteca i Arxiu del Museu Etnològic

Dijous, a les 11.30 h.

20 d'abril de 2023

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Itinerari a càrrec de la Fundació Barcelona Olímpica i el Museu Etnològic i de Cultures del Món

El Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport és un centre de documentació esportiva que compta amb múltiples llegats, destacant el dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92. Amb la visita guiada coneixerem un important fons documental dedicat a la preservació i difusió de la memòria olímpica i esportiva de la ciutat

 

El Museu Etnològic i de Cultures del Món té com a objectius preservar, restaurar i gestionar el patrimoni que custodia. També documentar-lo, interpretar-lo i difondre’l per tal de donar-lo a conèixer, i fer possible, d’aquesta manera, la creació d’un espai comú que afavoreixi la reflexió i el diàleg crític. Visitarem la biblioteca i l’arxiu especialitzats en antropologia social i etnologia: un ric fons —més de 22.000 registres— que tracta tots els aspectes i manifestacions culturals que componen la societat.

Preu: Gratuït

Dijous
20/04/2023
  Anterior123Següent

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud