Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris i visites)

ART PRIMER. ARTISTES DE LA PREHISTÒRIA

Dissabte, de a les 11h

9 de maig de 2020

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: MUSEU D'ARQUEOLOGIA, DE CATALUNYA

A càrrec del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Una exposició a la descoberta de les primeres manifestacions artístiques a Europa i especialment de l’art rupestre llevantí. Es presenten dos-cents cinquanta objectes, un patrimoni prehistòric excepcional, gran part exposat per primera vegada a Catalunya, gràcies a la col·laboració de vint museus i institucions catalanes, de l’estat Espanyol i franceses. L’exposició dóna visibilitat i reivindica el paper de les dones en els orígens de la creació artística.

Preu: Gratuït

Dissabte
09/05/2020
VISITA AL JARDÍ BOTÀNIC: ILLES CANÀRIES

Diumenge, de a les 11h

10 de maig de 2020

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: ASSO., AMICS DEL JARDI BOTANIC

A càrrec de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic. Veurem un conjunt de plantes de les Illes, algunes endèmiques, com  la palmera canària, el pi canari o el cardón. També d’altres que s’han convertit en símbols vegetals i, per tant, protegits, com el drago i la canarina i contemplarem la florida espectacular dels équiums.

Preu: Gratuït

Diumenge
10/05/2020
CATALUNYA MAR ENLLÀ: TRES SEGLES DE MARINA CATALANA (S. XVIII-XX)

Dimecres, de a les 17h

13 de maig de 2020

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: MUSEU MARITIM, DE BARCELONA

A càrrec del Museu Marítim. Una exposició que pretén explicar com un país petit i amb escassedat de recursos naturals i una demografia reduïda a principis del segle XVIII, va esdevenir al segle XIX una potència industrial al sud d’Europa i com hi va contribuir el comerç marítim amb Amèrica. La mostra també permet conèixer com el comerç i la construcció naval van ajudar a la gran transformació i modernització de Catalunya al segle XIX i reflexiona sobre com ha canviat la relació de les persones amb el mar.

Preu: Gratuït

Dimecres
13/05/2020
BARRAQUISME MONTJUÏC

Diumenge, de a les 11h

17 de maig de 2020

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: CASTELL DE, MONTJUIC

A càrrec de Castell de Montjuïc i Cerhisec. L'exposició "Barraquisme a Montjuïc" ofereix una aproximació als assentaments informals d'habitatge que es van establir a Barcelona i especialment la muntanya de Montjuïc a finals del segle XIX i al llarg del segle XX, i de com s'hi vivia. Es tracten temes com el fenomen de la immigració, l'arribada a una ciutat desconeguda i l'autoconstrucció de l'habitatge. També s’hi mostren les condicions de vida a les barraques, els serveis de què disposaven i de com, posteriorment, es va anar distribuint aquesta població a diferents barris de la ciutat i els voltants. Visitarem l’exposició de la mà de l’ Oriol Granados, comissari i comptarem amb la participació de CERHISEC que ens explicarà les històries del barri d’aquesta època.

Preu: Gratuït

Diumenge
17/05/2020

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud