Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (A TAULA ! ACTIVITATS CULTURALS)

APRENDRE A MENJAR SA AMB LA XOCOLATA
Logo de l'activitat APRENDRE A MENJAR SA AMB LA XOCOLATA

Dijous, de 19 a 20 h

2 de desembre de 2021

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: NÚRIA RIBERA, XOCOLATT

Al contrari del que solem pensar, la xocolata és un aliment perfectament compatible amb una dieta sana i equilibrada. Ens endinsarem a l’univers del cacau i experimentarem en primera persona tots els plaers sensorials d'aquest producte encisador tot fent un recorregut per tot el procés d’elaboració, des de la forma més primària fins al producte final. Donarem un cop d’ull a la seva història i a la realitat de les plantacions, i finalitzarem l'experiència amb una degustació que ens ajudarà a percebre tots els seus matisos. Si vols aprendre a delitar-te amb la xocolata de la manera més saludable, no et perdis aquesta activitat.

Preu: Gratuït

Dijous
02/12/2021
CELEBRANT LA MORT A TRAVÉS DEL MENJAR
Logo de l'activitat CELEBRANT LA MORT A TRAVÉS DEL MENJAR

Dimarts, de 18.30 a 20.30 h

2 de novembre de 2021

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: HOLGADO FERNANDEZ, MUNTSA

El menjar forma part indissoluble de tots els rituals importants de la nostra vida. Naixements, batejos, casaments i també la mort. Cada cultura i cada religió té una manera única d'acompanyar aquest dolorós procés, i el menjar és una peça important d'aquest moment. En aquesta activitat parlarem d'alguns d'aquests rituals i elaborarem un menú de Tots Sants i Día de Muertos multiconfessional.

Preu: Gratuït

Dimarts
02/11/2021
CLUB DE LECTURA GASTRONÒMIC: «LA POLÍTICA SEXUAL DE LA CARNE»
Logo de l'activitat CLUB DE LECTURA GASTRONÒMIC: «LA POLÍTICA SEXUAL DE LA CARNE»

Dijous, de 18.30 a 20.30 h

21 d'octubre de 2021

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: LA RAPOSA, .

Comentarem el llibre La política sexual de la carne, que explora el vincle existent entre el consum de carn i els valors patriarcals. Farem una aproximació històrica a les aliances entre feminisme i antiespecisme tot cuinant receptes veganes. Es recomana haver llegit el llibre prèviament.

Preu: Gratuït

Dijous
21/10/2021
CONSTRUÏM LA NOSTRA HISTÒRIA ALIMENTÀRIA
Logo de l'activitat CONSTRUÏM LA NOSTRA HISTÒRIA ALIMENTÀRIA

Dimecres, de 11 a 13 h

17 de novembre de 2021

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: L'ETNOGRAFICA ANTROPOLOGIA PER A LA, TRANSFORMACIO SOCIAL

Activitat dirigida a dones migrades Els aliments i condiments, les receptes, els estris de cuina, les tècniques culinàries o una taula amb menjar tenen la capacitat de simbolitzar moments, llocs, experiències i persones de la nostra vida. Ens porten records, ens fan reviure emocions i poden ajudar-nos a explicar als altres la nostra història, qui som, d’on venim i què tenim per compartir. A través de diferents tècniques i a partir de l’alimentació que ens identifica expressarem els fets més importants de la nostra vida, els canvis i també les continuïtats, les alegries i les emocions com les que acompanyen el desarrelament, la vivència del dol, la superació de moments difícils i la construcció de vincles socials.

Preu: Gratuït

Dimecres
17/11/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud