Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (A TAULA ! ACTIVITATS CULTURALS)

"NO SÓC UN DELS VOSTRES"

Dimarts, de 18.30 a 20.30 h.

18 d'abril de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: MONSONIS (GRAFFITI RECEPTES), MARINA

Un cuiner allunyat dels estereotips de l’altra gastronomia i un restaurant que va passar per les pàgines de la història de Barcelona com un estel fugaç. Comptant amb el testimoni d’Àlex Montiel, la seva família, i d’alguns dels noms més importants de la cuina catalana i europea, Marc Casanovas ens ofereix el relat inaudit i sense filtres de l’enfant terrible dels fogons que va capgirar l’escena gastronòmica de Barcelona. Aquest no és un llibre de cuina, tot i que, en parlarem tot guisant: és un llibre sobre un xef nascut per a trencar motlles. En motiu de la Diada de Sant Jordi.

Preu: Gratuït

Dimarts
18/04/2023
CARNAVAL DE VENÈCIA A TRAVÉS DE L'ART I LA GASTRONOMIA
Logo de l'activitat CARNAVAL DE VENÈCIA A TRAVÉS DE L'ART I LA GASTRONOMIA

Dimecres, de 18.30 a 21 h.

15 de febrer de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: SANDRINO, SARA

El Carnaval de Venècia és un dels més famosos del món. Actualment dura deu dies però al segle XVII la festivitat durava gairebé dos mesos, des del dia de Sant Esteve fins al començament de la Quaresma. Durant aquest període de temps regnava la permissivitat, el descontrol i certa falta de moralitat. Va ser en aquest context i en aquesta època que les companyies itinerants d'òpera van trobar un terreny fèrtil per a les seves produccions.

En aquesta activitat parlarem del Carnaval a través de l'art, l'òpera i la gastronomia. A més, cuinarem les postres típiques italianes per aquestes dates i les acompanyarem amb un vi dolç de la zona, que és Carnaval i s'ho val!

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 4,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
15/02/2023
CUINA CATALANA A L'EDAT MITJANA
Logo de l'activitat CUINA CATALANA A L'EDAT MITJANA

Dijous, de 18.30 a 20.30 h.

2 de març de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: Bàguena Maragues, Núria

Lluny de l’imaginari col·lectiu amb reis i nobles menjant amb els dits, la cuina medieval catalana destaca pel seu refinament i la riquesa d’un receptari tan simple com exquisit. Convertida en símbol d’estatus social, també compta amb gourmets i cuiners famosos, i destaca per les bones maneres a taula. En aquesta activitat coneixerem com menjaven a Catalunya els reis i l’aristocràcia, però sobre tot, ciutadans, mercaders i eclesiàstics. Farem un viatge històric visitant les formes de menjar dels diferents estaments socials de l'Edat Mitjana i cuinarem algunes de les salses que s'utilitzaven i que, actualment, s'entenen com a postres.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 5,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
02/03/2023
CUINA D'APROFITAMENT CREATIVA
Logo de l'activitat CUINA D'APROFITAMENT CREATIVA

Dimarts, de 18.30 a 21 h.

14 de març de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: BRAHIM VERDUGO, MARIEL

Cuinarem amb aliments espigolats al Poble-sec. Serà un taller que requerirà enginy i creativitat per idear i elaborar els plats en funció dels ingredients disponibles. Cuinarem, aprendrem coneixements de bones pràctiques energètiques a la cuina i compartirem? vivències i receptes entre totes. Aquest taller no requerirà pagament de suplement perquè tots els ingredients seran aprofitats de comerços del barri gràcies als grups d'organització comunitària de recuperació d'aliments.

Preu: Gratuït

Dimarts
14/03/2023
  Anterior123456Següent

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud