Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (A taula! Activitats culturals)

SOBIRANIA ALIMENTÀRIA AL POBLE-SEC
Logo de l'activitat SOBIRANIA ALIMENTÀRIA AL POBLE-SEC

Dilluns, de 18 a 19 h

19 d'octubre de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: MONTEROTTI, CHIARA

Barrinar cap a la sostenibilitat, cooperativa de consum La Seca, Som la Clau, el Comitè revolucionari d’Aliments, Les Espigoladores, Els Horts de la Font Trobada... El mapa de l’economia comunitària al Poble-sec està configurat per una gran varietat d’iniciatives que ens permeten avançar cap a un consum alimentari més responsable amb el planeta, amb nosaltres mateixes, i amb les treballadores del sector primari. Vine a conèixer la constel·lació de projectes d’economia social i solidària al barri! Reflexionarem sobre el recorregut que fa el menjar al llarg de la cadena alimentària durant els processos de producció, transport i comercialització i descobrirem com podem col·laborar per combatre problemàtiques com l’escassetat alimentària i l’emergència climàtica.

Preu: Gratuït

Dilluns
19/10/2020
EL COST DE LA FRUITA
Logo de l'activitat EL COST DE LA FRUITA

Dijous, de 19 a 20 h

22 d'octubre de 2020

Espai: SALA SAMFAINA

Professor/a: GRAIN -, REVISTA SOBERANÍA ALIMENTARIA

Les dificultats a les quals s’enfronten els pagesos de les terres de ponent i la precarietat a què es troben sotmesos els temporers immigrants que recullen els camps de pomes, peres i préssecs són dues conseqüències diferents derivades d’un mateix sistema global i el seu model agrícola. A través dels seus testimonis descobrirem la cara més amarga de la recollida de la fruita dolça al Baix Segre.

Preu: Gratuït

Dijous
22/10/2020
CLUB DE LECTURA GASTRONÒMIC: «EL CAMÍ DE LES AIGÜES»
Logo de l'activitat CLUB DE LECTURA GASTRONÒMIC: «EL CAMÍ DE LES AIGÜES»

Dimecres, de 18 a 20 h

4 de novembre de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: CARLOTA FREIXENET, LA CARBONERA

Hem vingut a fer aquelles tres coses que més ens agraden: llegir, conversar i menjar. Comentarem "El camí de les Aigües", un llibre dolç, amable i tendre que ens farà viatjar per les cuines de les àvies. Ens acompanyarà la llibretera de La Carbonera, la Carlota Freixenet, per treure tot el suc que puguem al llibre i anar més enllà de les paraules. Conversarem al voltant de l’obra, de la història de la cuina i de com el menjar ens transporta al record. Us esperem en aquesta aventura per satisfer la ment i l'estómac!

Preu: Gratuït

Dimecres
04/11/2020
CUINA I FICCIÓ LITERÀRIA: EL RELAT DE BCN A TRAVÉS DE LA GASTRONOMIA
Logo de l'activitat CUINA I FICCIÓ LITERÀRIA: EL RELAT DE BCN A TRAVÉS DE LA GASTRONOMIA

Dilluns, de 18 a 20 h

9 de novembre de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: MANCEBO, OLIVER

A través del menjar els i les autores aconsegueixen descriure els personatges, estats d’ànim, la societat o una ciutat. Ens endinsarem als intersticis entre la tradició literària i la culinària de Barcelona de la mà de M. Vázquez Montalbán, Montse Clavé, Montserrat Roig o Víctor Nubla. Llegirem i comentarem alguns textos per tal d’aprendre a elaborar els menjars que hi apareixen, alhora que localitzem les estratègies narratives essencials per tal de cuinar un suculent text de creació literària.

Preu: Gratuït

Dilluns
09/11/2020
  Anterior    1  2    Següent  

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud