Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (A TAULA ! ACTIVITATS CULTURALS)

LA CUINA DE LA ROSITA
Logo de l'activitat LA CUINA DE LA ROSITA

Dilluns, de 18.30 a 21 h.

6 de març de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: Cortés, Rosita

El poble gitano és una de les ètnies més esteses pel món. El seu mestissatge històric com a poble nòmada els ha dut a defendre la tradició, la llengua, la família i la cultura pròpia com el valuós patrimoni immaterial que els defineix. Com a totes les cultures del món, la dona ha tingut un paper fonamental en la transmissió generacional del patrimoni culinari romaní. La Rosita ens explicarà com han preservat les receptes familiars i cuinarem amb ella alguns dels plats que han passat de mares a filles.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 6,00 € per material el primer dia de classe
Dilluns
06/03/2023
LABORATORI "LA XOCOLATA RESSONANT"
Logo de l'activitat LABORATORI

Divendres, de 18.30 a 20.30 h.

26 de maig de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

En aquesta sessió podràs participar en el procés d’investigació i creació d’una obra escènica i musical que aborda la xocolata en el context de les narratives marginades pel model global de comercialització de cacau. A més, explorarem l'ús de la closca de cacau en diferents preparacions alimentàries, com a infusió, farina i granola. En el seu treball, la Yazel revisa el discurs hegemònic que explica la història llatinoamericana per transformar-lo amb la creació de nous relats descolonials des d’una perspectiva feminista i afrodescendent.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 2,00 € per material el primer dia de classe
Divendres
26/05/2023
LES COSINES GERMANES DE LES ESTRELLES
Logo de l'activitat LES COSINES GERMANES DE LES ESTRELLES

Dijous, de 18.30 a 21 h.

1 de juny de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ANNA BOZZANO, EL PEIX AL PLAT

Els nostres hàbits alimentaris van canviant al llarg de la història. Ja fa anys que preferim consumir els anomenats "peixos nobles", amb molta carn i major valor de mercat i, en canvi, els peixos tradicionals més petits i que formaven part de la dieta mediterrània es van anar perdent. Si fins ara els "peixos nobles" com el pop blanc, la gamba vermella o el verat han estat les estrelles de la pel·lícula, en aquest taller coneixerem les cosines germanes de les estrelles: el pop roquer, la gamba blanca i el bissol. Cuinarem delicioses receptes per treure'n el màxim profit mentre adquirim nous coneixements i ens empoderem com a consumidores.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 6,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
01/06/2023
MANTENIM VIVA LA GASTRONOMIA SIRIANA
Logo de l'activitat MANTENIM VIVA LA GASTRONOMIA SIRIANA

Dijous, de 18.30 a 21 h.

27 d'abril de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

  • Amb l’arribada del conflicte de Síria molts homes joves van emigrar del país cap a Europa. Més tard, moltes dones solteres van fer el mateix per buscar un nou futur. En l’actualitat hi ha una onada de youtubers d’origen sirià que es dediquen a ensenyar i divulgar receptes tradicionals del seu país natal a la seva generació. En aquesta activitat farem un viatge al voltant d’aquesta nova manera de difondre  la cultura de Síria per part de sirianes i per a altres sirianes, tot posant especial atenció en l'evolució del paper de la dona àrab en els últims anys.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
27/04/2023

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud