Logo del centre cívic

Tallers Culturals (A taula! Activitats culturals)

FEM OLIVES!

Dimecres de 19h a 21.30 h

23 d'octubre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ASSOCIACIÓ, CUCHARA

Les olives són el fermentat vegetal per excel·lència de tota la conca del Mediterrani. Us proposem una activitat per acostar-nos a aquestes preparacions ancestrals, tenint en compte els aspectes històrics, socials i culturals que ens ensenyen com les tradicions hibriden les unes amb les altres i ens ofereixen un munt de possibilitats de reinterpretació. Ens ajuntarem per amanir olives amb la inspiració d’algunes receptes de veïnes, amigues i conegudes d’arreu, veurem de passada com funciona la fermentació en salmorra i deixarem els pots llestos per obrir-los a la primavera, quan el temps haurà fet la seva feina i les olives ja estaran llestes per consumir. Us avancem que l’espera val molt la pena.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
23/10/2019
CULTIU DE GÍRGOLES AMB MATERIALS RECICLATS

Dimarts de 18.30 a 21.30 h

3 de desembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: FUNGI GIRONA, FRANCESC ASPERÓ

Ens aproparem al regne dels fongs, aprofundint en els bolets de soca (bolets sapròfits) i les seves varietats. Parlarem dels principis de l’economia blava i de com podem convertir materials que habitualment llencem en substrats de cultiu ideals per obtenir bolets comestibles de molt bona qualitat. A més, posarem en pràctica tots els coneixements preparant un cultiu sobre roba, cartró, i marro de cafè, i endur-nos així un cultiu de bolets a les nostres llars.

Preu: Gratuït

Dimarts
03/12/2019
HORTS DE FINESTRA

Dilluns de 18.30 a 21.30 h

9 de desembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Els horts interiors i els jardins verticals ja són una realitat a tota la ciutat. Triarem les espècies més adequades per realitzar un petit hort de plantes comestibles i aromàtiques per utilitzar-les en receptes o altres preparacions. En farem el planter i coneixerem els passos que hem de tenir en compte per fer-ne un bon manteniment i poder gaudir així d’un petit hort de cuina fresc durant tot l’any

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dilluns
09/12/2019
ESPIRULINAIRES I MICROALGUES A LA CUINA

Dimecres de 18.30 a 21.30 h

11 de desembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: XARXA ESPIRULINA, JOAN SOLE

Xarxa Espirulina és un col·lectiu que promou el cultiu domèstic de l’alga espirulina, defensant-la i fent difusió dels seus beneficis, i rebutjant les tendències del mercat a comercialitzar-la a un cost alt, creant un producte d'elit moltes vegades amb menys qualitat de la que aparenta. Farem una revisió històrica d’aquesta alga i en coneixerem els beneficis i contraindicacions demostrades científicament. Veurem com el moviment d’espirulinaires va a l’alça i quines són les condicions per poder cultivar-la a les nostres llars. Finalment, en farem una degustació, identificarem la qualitat de cada tipus d’alga i agafarem idees de com introduir-la a les nostres receptes.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
11/12/2019
  Anterior    1  2    Següent  

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud