Logo del centre cívic

Tallers Culturals (A taula! Activitats culturals)

LLAVORS D'IDENTITAT

Dimecres de 19 a 21 h

16 d'octubre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: L'ETNOGRÀFICA, ANTROPOLOGIA PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

A les hortes de les nostres ciutats es cultiven i intercanvien llavors i receptes procedents de molts racons del món. L’horta permet la conservació i reproducció de varietats locals tradicionals però també dona l’oportunitat a les persones migrades de cultivar aliments identitaris bàsics en la seva dieta. Amb motiu del dia Internacional de l'Alimentació parlarem de la importància de l’horta per a la conservació de la biodiversitat i la identitat cultural des de la mirada de les dones, a través del cas d’una horta urbana de Vic. També compartirem maneres de conservar les llavors per poder-les regalar o sembrar la propera temporada.

Preu: Gratuït

Dimecres
16/10/2019
FEM OLIVES!

Dimecres de 19h a 21.30 h

23 d'octubre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ASSOCIACIÓ, CUCHARA

Les olives són el fermentat vegetal per excel·lència de tota la conca del Mediterrani. Us proposem una activitat per acostar-nos a aquestes preparacions ancestrals, tenint en compte els aspectes històrics, socials i culturals que ens ensenyen com les tradicions hibriden les unes amb les altres i ens ofereixen un munt de possibilitats de reinterpretació. Ens ajuntarem per amanir olives amb la inspiració d’algunes receptes de veïnes, amigues i conegudes d’arreu, veurem de passada com funciona la fermentació en salmorra i deixarem els pots llestos per obrir-los a la primavera, quan el temps haurà fet la seva feina i les olives ja estaran llestes per consumir. Us avancem que l’espera val molt la pena.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
23/10/2019
TASTA LA TARDOR: L'ALBERGÍNIA I EL CODONY

Dijous de 18.30 a 21.30 h

7 de novembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ALCOLADO GUILLÉN, MARIA

Durant la tardor podem gaudir de l’albergínia, una de les hortalisses reines de l’estiu i de la cuina mediterrània. Baixa en calories i molt rica en potassi, fibra i substàncies antioxidants, la podem trobar de color blanc, morat, porpra, a ratlles i fins i tot ataronjades, i amb forma ovalada, ovoide o rodona. L’altre protagonista serà el codony, present al mercat durant pocs mesos, tot i que és perfecte per fer-ne conserva i gaudir-ne tot l’any. Destaca per la seva abundància en fibra (pectina i mucílags), àcid màlic i tanins astringents i potents antioxidants. Cuinarem plats saludables com aperitius, cremes per untar i allioli, un plat principal i un plat dolç. Tots els ingredients seran de temporada, de proximitat i ecològics.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 5,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
07/11/2019
LA BIODIVERSITAT MARINA. UN MAR DE CANVIS

Dimecres de 19 a 21.30 h

13 de novembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: BOZZANO (EL PEIX AL PLAT), ANNA

El mar ha estat una font d’aliment per a les diferents civilitzacions al llarg de la història, l’equilibri entre els ecosistemes i la biodiversitat marina són claus per poder gaudir de la riquesa d’aliments que aquest ens aporta. La pesca industrial, l’alta demanda de peix i les espècies invasives que avancen degut als canvis de temperatura de l’aigua, van esgotant els recursos marítims. Coneixerem quines mesures s’estan prenent per afrontar els nous reptes que posen en risc els ecosistemes marins, parlant de projectes catalans que lluiten per fer un retorn al mar, fomentant la cria i la reproducció d’espècies, i ajudant-hi. Finalment farem un tast de mar per compartir dubtes i diferents punts de vista sobre la temàtica.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 5,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
13/11/2019
  Anterior    1  2    Següent  

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud