Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (A TAULA ! ACTIVITATS CULTURALS)

MÉS LLEGUMS, MÉS SALUT

Dijous, de 19 a 20.30 h.

9 de febrer de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Des del 2016, el dia 10 de febrer es celebra el Dia Mundial dels Llegums establert per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). Malgrat l’evidència sobre les seves virtuts nutricionals i les recomanacions oficials actuals que aconsellen la ingesta de 3-4 racions a la setmana,  les dades actuals ens indiquen un consum poblacional molt inferior.

Quines llegums coneixem? quines receptes podem incloure? Què és el que fa que no en mengem més i com podem posar-hi solució?

En aquesta xerrada-taller reivindicarem la importància d’aquests aliments humils i poderosos, coneixerem les principals propietats nutricionals dels llegums i com podem augmentar-ne el consum de tota la família. Per acabar farem un tastet de “xocolata” feta de llegums que ens sorprendrà.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 2,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
09/02/2023
MÚSICA I CUINA SENSE BANDERES
Logo de l'activitat MÚSICA I CUINA SENSE BANDERES

Dimecres, de 18.30 a 21 h.

24 de maig de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

En aquesta activitat farem un viatge inclusiu a través de la música i la gastronomia. Partirem de Colòmbia, avançarem pel continent sud-americà i dialogarem amb altres cultures de la resta del món. Tant les maneres de cuinar com de fer música poden ser molt properes entre països i, són un exemple de les banderes i fronteres que es difuminen, fent-nos apreciar la diversitat i les similituds entre els pobles.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
24/05/2023
NOU PROJECTE AL BARRI: L'ECONOMOAT DEL POBLE-SEC
Logo de l'activitat NOU PROJECTE AL BARRI: L'ECONOMOAT DEL POBLE-SEC

Dijous, de 19 a 20 h.

26 de gener de 2023

Espai: SALA OLIVADA

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Al Poble-sec s'hi està coent un economat impulsat per un grup de veïnes del barri. Un establiment d'articles de primera necessitat, sota un model de cooperativa sense afany de lucre i autogestionada, on les sòcies que participen decideixen quins productes volen. El projecte aposta pel comerç agroecològic i de proximitat així com per altres productes de confiança amb un fort compromís social, sempre a preus justos tant per la productora com per la consumidora. Vols saber-ne més? Estàs interessada a participar? Vine i informa't!?

Preu: Gratuït

Dijous
26/01/2023
PER SANT PONÇ: SAÜC!
Logo de l'activitat PER SANT PONÇ: SAÜC!

Divendres, de 16.30 a 19 h.

12 de maig de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: SERRANO, ANNA

Sant Ponç és la festa dels dolços i les olors. Els carrers del Raval i el Poble-sec s’omplen de parades on herbolaris i apicultors surten al carrer per oferir els seus productes. Es diu que la festa de Sant Ponç podria ser hereva de les fires que es feien en honor a Flora, la deessa romana de la vegetació. En aquest taller aprendrem a conservar, endolcir, decorar i condimentar amb saüc i herbes aromàtiques.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 6,00 € per material el primer dia de classe
Divendres
12/05/2023

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud