Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (A TAULA ! ACTIVITATS CULTURALS)

CUINA ENERGÈTICA D'HIVERN
Logo de l'activitat CUINA ENERGÈTICA D'HIVERN

Dijous, de 18.30 a 21 h.

23 de febrer de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: Orellana Moreno, Joha

A la cuina macrobiòtica és molt important adaptar els nostres àpats a cada estació. A la medicina tradicional xinesa, l'hivern està associat a l'element Aigua, relacionat amb els ronyons, que haurem de cuidar i reforçar durant els mesos més freds per ajudar-nos a mantenir l'escalfor interna i una energia estable. Vine a cuinar un menú vegà energètic, variat i deliciós que et sorprendrà! Coneixerem quins aliments i coccions proporcionen energia i escalfor al nostre cos.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 6,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
23/02/2023
CUINA MEDIEVAL EN FAMÍLIA!

Dissabte, de 10.30 a 12.20 h.

4 de març de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: MONTORIOL SABATÉ, ROSA

Us agradaria aprendre a cuinar plats del receptari medieval? Conèixer què menjaven i com es preparava un banquet? I sobretot, tastar les receptes cuinades entre totes? Doncs no us perdeu l'oportunitat i veniu a descobrir els gustos medievals a la nostra cuina!

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dissabte
04/03/2023
DESCOBRIM L'HORT MEDIEVAL DEL MONESTIR DE PEDRALBES
Logo de l'activitat DESCOBRIM L'HORT MEDIEVAL DEL MONESTIR DE PEDRALBES

Dimecres, a les 11 h.

15 de març de 2023

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Visita temàtica que parteix del hort medieval del Monestir de Pedralbes per descobrir els trets principals de l’alimentació medieval i més concretament la dieta de les monges clarisses de Pedralbes a l’edat mitjana. L’espai viu de l’hort mostrarà els productes que la comunitat plantava al llarg de l’any i les tècniques emprades pel seu cultiu i recol·lecció. La visita continuarà a l’espai de les procures, on es conservaven i emmagatzemaven els aliments, i entrarem a la cuina on s’explicaran algunes de les receptes que es feien amb els productes de l’hort. Finalment acabarà al refetor on s’explicarà les pràctiques ascètiques vinculades a l’alimentació en el món cristià medieval i més concretament en l’àmbit conventual femení.

Preu: Gratuït

Dimecres
15/03/2023
EL MEU SOMNI ERA SER PESCARDOR
Logo de l'activitat EL MEU SOMNI ERA SER PESCARDOR

Dimarts, de 18.30 a 20.30 h.

9 de maig de 2023

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: MONSONIS (GRAFFITI RECEPTES), MARINA

La pesca ocupa un lloc molt important a l'economia de Senegal i altres països costers de l’Àfrica Occidental. Moltíssims sectors viuen de la pesca, entre ells: joves pescadors, transportistes i dones als mercats. Malauradament, els efectes nefastos de l’acord de pesca entre la Unió Europea i Senegal han fet que, els pescadors que desenvolupaven una pesca tradicional i sostenible no puguin beneficiar-se d'aquesta activitat, fet que ha provocat el desplaçament de tots aquests joves cap a les fronteres europees. En aquesta activitat cuinarem Maffe, el plat tradicional a base de peix i cacauet, mentre coneixem la història de dues protagonistes, vingudes d’aquesta regió africana, a qui el sistema va condemnar a ser “manteres”.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 2,00 € per material el primer dia de classe
Dimarts
09/05/2023

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud