Logo del centre cívic
LES DONES I LES LLUITES PER LES SUBSISTÈNCIES

Dimecres de a les 17:00h

17 de març de 2021

Espai: FORA DEL CENTRE CIVIC

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

La revolta de 1918 Dimecres 17 de febrer, a les 17 h A carrer d’Emma F. Parcerisa d’Androna Cultura. En el context de la Primera Guerra Mundial, la classe treballadora barcelonina va patir un empitjorament notable de les seves condicions de vida. Mentre la burgesia s'enriquia proveint els països en conflicte els barris populars veien augmentar el preu dels aliments bàsics i dels lloguers. Al mateix temps, i també fruit de l'especulació, cada vegada resultava més difícil aconseguir carbó, el combustible bàsic de les llars. El fred, la misèria i la gana provocaren al gener de 1918 l'esclat d'una revolta on les dones van ser les úniques protagonistes. Durant quinze dies no només van prendre el carrer, sinó que es van organitzar per parar-ho tot en una lluita contra els especuladors que ofegaven la ciutat. Durant aquest itinerari ens endinsarem per la revolta de 1918. Resseguirem les principals localitzacions, visibilitzarem algunes de les seves protagonistes i reivindicarem el paper de les dones en les lluites per les subsistències, tot recollint l'estela dels Rebomboris del pa o de les Jamàncies.

Preu: Gratuït

Dimecres
17/03/2021

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud