Logo del centre cívic
ALIMENTACIÓ I RACISME: DESMUNTANT ESTEREOTIPS A LA CUINA
Logo de l'activitat ALIMENTACIÓ I RACISME: DESMUNTANT ESTEREOTIPS A LA CUINA

Dimecres, de 19 a 20 h

18 de novembre de 2020

Espai: TALLER VIRTUAL

Professor/a: L'ETNOGRÀFICA, ANTROPOLOGIA PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

L’alimentació, allò que mengem i com ho mengem, s’ha utilitzat al llarg de la història com un distintiu social i un diferenciador cultural entre persones, pobles i societats. Però sovint també ha contribuït a crear o reforçar les desigualtats socials i les relacions de poder, perquè s’ha utilitzat per infravalorar, discriminar i, fins i tot, deshumanitzar “els altres”, aquells en els que identifiquem criteris d’elecció alimentària, codis morals i culturals i sistemes d'organització social diferents dels propis. Des de l’Antiguitat, passant pels inicis del Colonialisme fins al cas actual de la propagació del Coronavirus, desmuntarem el racisme i el classisme creat o reforçat per mites, estereotips i prejudicis associats a les pràctiques alimentàries. Observar l’alimentació com un fet social i cultural i comprendre els seus significats contribueix al respecte per la diversitat cultural i a combatre les desigualtats socials, i els mecanismes que les reprodueixen.

Preu: Gratuït

Dimecres
18/11/2020

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud