Logo del centre cívic

Tallers Culturals (A taula! Activitats culturals)

LA BIODIVERSITAT MARINA. UN MAR DE CANVIS

Dimecres de 19 a 21.30 h

13 de novembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: BOZZANO (EL PEIX AL PLAT), ANNA

El mar ha estat una font d’aliment per a les diferents civilitzacions al llarg de la història, l’equilibri entre els ecosistemes i la biodiversitat marina són claus per poder gaudir de la riquesa d’aliments que aquest ens aporta. La pesca industrial, l’alta demanda de peix i les espècies invasives que avancen degut als canvis de temperatura de l’aigua, van esgotant els recursos marítims. Coneixerem quines mesures s’estan prenent per afrontar els nous reptes que posen en risc els ecosistemes marins, parlant de projectes catalans que lluiten per fer un retorn al mar, fomentant la cria i la reproducció d’espècies, i ajudant-hi. Finalment farem un tast de mar per compartir dubtes i diferents punts de vista sobre la temàtica.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 5,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
13/11/2019
CULTIU DE GÍRGOLES AMB MATERIALS RECICLATS

Dimarts de 18.30 a 21.30 h

3 de desembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: FUNGI GIRONA, FRANCESC ASPERÓ

Ens aproparem al regne dels fongs, aprofundint en els bolets de soca (bolets sapròfits) i les seves varietats. Parlarem dels principis de l’economia blava i de com podem convertir materials que habitualment llencem en substrats de cultiu ideals per obtenir bolets comestibles de molt bona qualitat. A més, posarem en pràctica tots els coneixements preparant un cultiu sobre roba, cartró, i marro de cafè, i endur-nos així un cultiu de bolets a les nostres llars.

Preu: Gratuït

Dimarts
03/12/2019
HORTS DE FINESTRA

Dilluns de 18.30 a 21.30 h

9 de desembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EDUCAHORTS, MARIA TORAL

Els horts interiors i els jardins verticals ja són una realitat a tota la ciutat. Triarem les espècies més adequades per realitzar un petit hort de plantes comestibles i aromàtiques per utilitzar-les en receptes o altres preparacions. En farem el planter i coneixerem els passos que hem de tenir en compte per fer-ne un bon manteniment i poder gaudir així d’un petit hort de cuina fresc durant tot l’any

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dilluns
09/12/2019
ESPIRULINAIRES I MICROALGUES A LA CUINA

Dimecres de 18.30 a 21.30 h

11 de desembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: XARXA ESPIRULINA, JOAN SOLE

Xarxa Espirulina és un col·lectiu que promou el cultiu domèstic de l’alga espirulina, defensant-la i fent difusió dels seus beneficis, i rebutjant les tendències del mercat a comercialitzar-la a un cost alt, creant un producte d'elit moltes vegades amb menys qualitat de la que aparenta. Farem una revisió històrica d’aquesta alga i en coneixerem els beneficis i contraindicacions demostrades científicament. Veurem com el moviment d’espirulinaires va a l’alça i quines són les condicions per poder cultivar-la a les nostres llars. Finalment, en farem una degustació, identificarem la qualitat de cada tipus d’alga i agafarem idees de com introduir-la a les nostres receptes.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
11/12/2019

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud