Logo del centre cívic

Tallers Culturals (A taula! Activitats culturals)

PANS DE MUNTANYA: QUAN LA NECESSITAT ESDEVÉ VIRTUT.

Dilluns, de 18.30 a 21.30 h

24 de febrer de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: MONTANYÉS, XAVI

Amb la industrialització de la producció del pa s’han perdut gran part de les varietats de cereals amb què antigament es treballava. Recuperarem els ingredients que han caigut en l’oblit i, partint dels fonaments de la panificació tradicional orgànica, aprendrem a elaborar pans de muntanya amb cereals poc habituals amb significació en cultures muntanyenques on les baixes temperatures requereixen ingerir aliments que aportin molta energia. Activitat inclosa dins el cicle "La cuina d'alta muntanya".

Preu: Gratuït

Dilluns
24/02/2020
LES PASTORES: CADA VIDA ÉS 8 DE MARÇ

Dimecres, de 19 a 21 h

26 de febrer de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: RECHT, YAS

A través d’un fil intergeneracional de testimonis que pretén visibilitzar i reivindicar el paper de les dones que treballen amb bestiar arreu del territori, coneixerem la realitat d’un ofici mil·lenari que tradicionalment ha estat associat a la masculinitat. Mentre ens familiaritzem amb la tasca que desenvolupen les pastores i amb els reptes a què s’enfronten actualment, farem un tast de formatges d’elaboració artesana. Activitat inclosa dins el cicle "La cuina d'alta muntanya".

Preu: Gratuït

Dimecres
26/02/2020
TASTA L’HIVERN: LA XIRIVIA

Dimarts, de 18.30 a 21.30 h

3 de març de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ALCOLADO GUILLÉN, MARIA

Abans de la importació de la patata, la xirivia era la base de l’alimentació de molts països de l’Europa medieval. La part comestible de la xirivia o pastinaca, és una arrel gruixuda napiforme, on acumula substàncies de reserva, de color groc o taronja més pàl·lid que la pastanaga. Té un gust delicat i amb una aroma anisada. Nutricionalment és rica en fibra, folats i potassi. Al taller descobrireu un ingredient sorprenent per als vostres plats: amanides, purés o cremes, al forn, en receptes dolces... Tots els ingredients seran de temporada, de proximitat i ecològics.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 5,00 € per material el primer dia de classe
Dimarts
03/03/2020
PLANTERS DE TEMPORADA

Dijous, de 18.30 a 21 h

12 de març de 2020

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: EL SORTIDOR, CENTRE CÍVIC

Vols tenir organitzats els menús setmanals però mai trobes el moment per planificar-te? Tens dubtes de si els teus àpats són saludables i equilibrats? Amb una planificació de menús estalviem temps i diners, mengem més saludable i evitem que se’ns facin malbé els aliments comprats. Taller teòric i pràctic on resoldrem i dubtes i crearem per escrit menús saludables setmanals segons les preferències personals.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
12/03/2020

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud