Logo del centre cívic

Tallers Culturals (A taula! Activitats culturals)

ORGANITZA ELS TEUS MENÚS DE TARDOR

Dimarts de 18.30 a 21.30 h

8 d'octubre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ALCOLADO GUILLÉN, MARIA

Vols tenir organitzats els menús setmanals però mai trobes el moment per planificar-te? Tens dubtes de si els teus àpats són saludables i equilibrats? Donarem unes pautes bàsiques de nutrició i dietètica. Parlarem dels grups d'aliments al nostre plat, de la seva qualitat i de les proporcions més recomanades. Veurem exemples de menús variats i nutritius per a totes les dietes (omnívora, sense carn, vegetariana i vegana). Amb una planificació de menús estalviem temps i diners, mengem més saludable i evitem que se’ns facin malbé els aliments comprats. Segur que amb una mica d'organització ho podràs aconseguir! Taller teòric i pràctic on crearàs els teus menús saludables setmanals.

Preu: Gratuït

Dimarts
08/10/2019
LLAVORS D'IDENTITAT

Dimecres de 19 a 21 h

16 d'octubre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: L'ETNOGRÀFICA, ANTROPOLOGIA PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

A les hortes de les nostres ciutats es cultiven i intercanvien llavors i receptes procedents de molts racons del món. L’horta permet la conservació i reproducció de varietats locals tradicionals però també dona l’oportunitat a les persones migrades de cultivar aliments identitaris bàsics en la seva dieta. Amb motiu del dia Internacional de l'Alimentació parlarem de la importància de l’horta per a la conservació de la biodiversitat i la identitat cultural des de la mirada de les dones, a través del cas d’una horta urbana de Vic. També compartirem maneres de conservar les llavors per poder-les regalar o sembrar la propera temporada.

Preu: Gratuït

Dimecres
16/10/2019
FEM OLIVES!

Dimecres de 19h a 21.30 h

23 d'octubre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ASSOCIACIÓ, CUCHARA

Les olives són el fermentat vegetal per excel·lència de tota la conca del Mediterrani. Us proposem una activitat per acostar-nos a aquestes preparacions ancestrals, tenint en compte els aspectes històrics, socials i culturals que ens ensenyen com les tradicions hibriden les unes amb les altres i ens ofereixen un munt de possibilitats de reinterpretació. Ens ajuntarem per amanir olives amb la inspiració d’algunes receptes de veïnes, amigues i conegudes d’arreu, veurem de passada com funciona la fermentació en salmorra i deixarem els pots llestos per obrir-los a la primavera, quan el temps haurà fet la seva feina i les olives ja estaran llestes per consumir. Us avancem que l’espera val molt la pena.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 3,00 € per material el primer dia de classe
Dimecres
23/10/2019
TASTA LA TARDOR: L'ALBERGÍNIA I EL CODONY

Dijous de 18.30 a 21.30 h

7 de novembre de 2019

Espai: SALA ALLIOLI

Professor/a: ALCOLADO GUILLÉN, MARIA

Durant la tardor podem gaudir de l’albergínia, una de les hortalisses reines de l’estiu i de la cuina mediterrània. Baixa en calories i molt rica en potassi, fibra i substàncies antioxidants, la podem trobar de color blanc, morat, porpra, a ratlles i fins i tot ataronjades, i amb forma ovalada, ovoide o rodona. L’altre protagonista serà el codony, present al mercat durant pocs mesos, tot i que és perfecte per fer-ne conserva i gaudir-ne tot l’any. Destaca per la seva abundància en fibra (pectina i mucílags), àcid màlic i tanins astringents i potents antioxidants. Cuinarem plats saludables com aperitius, cremes per untar i allioli, un plat principal i un plat dolç. Tots els ingredients seran de temporada, de proximitat i ecològics.

Preu: Gratuït

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 5,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
07/11/2019

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material i/o ingredients

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Plaça del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934434311
ccelsortidor@bcn.cat

Logo Miram Cloud